Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri







Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
  • 1 paket kekun (ya da 2 adet iki katlı pastaban)
  • 1 büyük paket hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı lor+süt karışımı
  • 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Amerikan Ölçüleri ile:
  • 1 (18oz) pkg butter flavored cake mix
  • 1 (12oz)pkg fz coconut, thawed
  • 2 c sugar
  • 1 1/2 c fz Cool Whip, thawed
  • 1 (16oz) ctn sour cream
Hazırlanması:
Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin Soğuduktan sonra dörde kesinYaklaşık 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırınŞeker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin Kremaları buzdolabında soğutunLimon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün
Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistan cevizi yapıştırınPastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında 3 gün bekletin Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin
Not: ben hindistan cevizini ve ekşi kremayı ölçmeden göz kararı ilave ettim, önemli olan sürülebilecek yoğunlukta bir krema elde etmek



Alıntı Yaparak Cevapla