Konu
:
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
300 gr ahududu (dondurulmuş)
175 gr kepekli bisküvi
100 gr margarin
8 yaprak jelatin
500 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
150 ml meyve şurubu
(vişne, böğürtlen gibi)
1 - 2 çorba kaşığı pudraşeker
400 ml süt kreması
2 - 4 çorba kaşığı rom
16 hindistan cevizli şekerleme
Süslemek İçin:
Yarım demet taze nane
(soğuma süresi: 2 saat)
Hazırlanışı:
Ahududunun açılmasını bekleyin
Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın
Margarini bir tavada eritin
Bisküvileri ekleyip karıştırın
Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt yayın
Ufalanmış bisküviyi kalıba alıp bir taban oluşturun
Üzerine iyice bastırın
Soğuk bir ortamda bekletin
Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın
Labne peynirini yoğurt, meyve şurubu ve pudraşekeri ile karıştırın
Jelatinin suyunu sıkın ve küçük bir tencerede kısık ateşte eritin
2 - 3 çorba kaşığı labne karışımdan ekleyin
Ardından karışımın tamamını ilave edin
Süt kremasını çırpıp rom ve ahududuyu ekleyin
Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın
Pastanın üzerini kapatıp soğuk bir ortamda bekletin
Pasta donmaya başladığında hindistan cevizli şekerlemeleri üzerine yerleştirin
Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin
Dilerseniz servis yapmadan evvel nane yapraklarını yıkayıp pastayı süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul