Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri



Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
  • 300 gr ahududu (dondurulmuş)
  • 175 gr kepekli bisküvi
  • 100 gr margarin
  • 8 yaprak jelatin
  • 500 gr labne peyniri
  • 300 gr tuzsuz süzme yoğurt
  • 150 ml meyve şurubu
  • (vişne, böğürtlen gibi)
  • 1 - 2 çorba kaşığı pudraşeker
  • 400 ml süt kreması
  • 2 - 4 çorba kaşığı rom
  • 16 hindistan cevizli şekerleme
Süslemek İçin:
  • Yarım demet taze nane
  • (soğuma süresi: 2 saat)
Hazırlanışı:
Ahududunun açılmasını bekleyin Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın Margarini bir tavada eritin Bisküvileri ekleyip karıştırın Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt yayın Ufalanmış bisküviyi kalıba alıp bir taban oluşturun Üzerine iyice bastırın Soğuk bir ortamda bekletin

Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın Labne peynirini yoğurt, meyve şurubu ve pudraşekeri ile karıştırın Jelatinin suyunu sıkın ve küçük bir tencerede kısık ateşte eritin 2 - 3 çorba kaşığı labne karışımdan ekleyin Ardından karışımın tamamını ilave edin Süt kremasını çırpıp rom ve ahududuyu ekleyin

Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın Pastanın üzerini kapatıp soğuk bir ortamda bekletin Pasta donmaya başladığında hindistan cevizli şekerlemeleri üzerine yerleştirin Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin Dilerseniz servis yapmadan evvel nane yapraklarını yıkayıp pastayı süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla