Yalnız Mesajı Göster

Tulumba Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulumba Tatlısı Tarifleri



Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 adet yumurta
  • 100 gram margarin
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye 3 su bardağı suyu alın üzerine 100 gram maragarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin 2,5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırark ilave edin

4 yada 5 dakika kadar pişirin ve soğumaya alın Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinzle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin Daha sonra içine 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun

Karışımı şanti torbasına alın Tavaya sıvıyağı alın, sıvıyağ soğuk olmalıdır Şanti torbasından karışımı sıkın ve tavaya alın ve tulumba tatlısını kızartın
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla