Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri



Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Defne Yaprağı
  • tane karabiber
  • tuz
Beşamel sos için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı un
Üstü için
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı:
Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır Un yağ ile kavrulur Süt yavaş yavaş karışıma eklenir Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır Yufka tezgaha serilir Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Notlar:
Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın İçine mantar da koyabilirsiniz Harika olur



Alıntı Yaparak Cevapla