Yalnız Mesajı Göster

Şöbiyet Tatlı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet Tatlı Tarifleri







Şöbiyet Tatlı
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık sirke
  • 250 gr ceviz
  • 2 yumurta
  • 5 bardak un
Şurubu:
  • 5 bardak şeker
  • 35 su bardağı su
Açmak için:
  • 300 gr nişasta
  • Üzerine 300 gr tereyağı
Kreması:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz içi
Hazırlanışı:
1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur
2- Hamur ikiye bölünür Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır
3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır
4- Her yufkanın arası bol nişastalanır Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür
5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir
6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir
Şurubu:
5 su bardağı şeker ile 35 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür
Kreması:
Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır
Not: Ceviz katılmadan da yapılabilirAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla