Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Kebabı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Kebabı Tarifleri



Bahçıvan Kebabı
Malzemeler:
  • 750 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 2 dolmalık biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağını dökün, içine etleri ilave edip üzerine yemeklik doğradığınız soğanları da tencereye ekleyip kavurun Kavrulan etlerin üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edipbir taşım tekrar kaynatın Daha sonra etlerin üzerine sıcak su döküp pişirin

Patatesleri, havuçları ve kabağı küp şeklinde kesin ve kızdırılmış yağda yarı kıvamda pişirin Fırın kabına pişin etleri boşaltın ve üzerine yarı kıvam da pişmiş olan patates, havuç ve kabağı ilave edin

Dolmalık biberleri uzunlamısına kesin, domatesi de yemeklik doğrayın ve fırın kabına ilve edin En son olarakta yemeğinizin baharatlarını ilave edip ısıtılmış 180 derecelik fırın da yaklaşık 15 dakika pişirin
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla