Yalnız Mesajı Göster

Armut Marmelatı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Marmelatı Tarifleri







Armut Marmelatı
Malzemeler:
  • Bir buçuk kilo armut
  • 750 gram toz şeker
  • Karanfil
Hazırlanışı:
Bütün armutları yıkayıp 4-5 parçaya bölün Çekirdek ve diğer fazlalıkları iyice temizledikten sonra bir tencere içerisine atın Tenceremize su ve 3-4 karanfil koyup orta ateşe yerleştirin fakat kapağı kapalı olsun Armutlar suyunu bırakıp daha sonra tekrar emmeye başlayacaktır işte tam o zaman tencereyi alın

Pişmiş armutlarımızı bir kaşık yardımıyla püre haline getirip süzün Tahta kaşık kullanmanız kesinlikle tavsiye olunur Tekrar ateşe koyup gene tahta kaşıkla marmelat kıv***** ulaşıncaya kadar kaynama halinde tutun En son olarak ateşten alın ve hafif sıcaklığı gittikten sonra cam kaplara dökün Önemli nokta ise kapaklarını soğuduğu zaman kapatın Sıcak mekanlardan uzak tutun afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla