Konu
:
Armut Marmelatı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Armut Marmelatı Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Marmelatı Tarifleri
Armut Marmelatı
Malzemeler:
Bir buçuk kilo armut
750 gram toz şeker
Karanfil
Hazırlanışı:
Bütün armutları yıkayıp 4-5 parçaya bölün
Çekirdek ve diğer fazlalıkları iyice temizledikten sonra bir tencere içerisine atın
Tenceremize su ve 3-4 karanfil koyup orta ateşe yerleştirin fakat kapağı kapalı olsun
Armutlar suyunu bırakıp daha sonra tekrar emmeye başlayacaktır işte tam o zaman tencereyi alın
Pişmiş armutlarımızı bir kaşık yardımıyla püre haline getirip süzün
Tahta kaşık kullanmanız kesinlikle tavsiye olunur
Tekrar ateşe koyup gene tahta kaşıkla marmelat kıv***** ulaşıncaya kadar kaynama halinde tutun
En son olarak ateşten alın ve hafif sıcaklığı gittikten sonra cam kaplara dökün
Önemli nokta ise kapaklarını soğuduğu zaman kapatın
Sıcak mekanlardan uzak tutun afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul