Yalnız Mesajı Göster

Havuç Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Tatlısı Tarifleri



Havuç Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 kg havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • İri dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Tarçın
Krema İçin:
  • 1 paket crem ole
  • 1 paket krem şanti
  • Süt
Hazırlanışı:
Havuçları soyup rendeledikten sonra teflon tencereye alıyoruz Üzerine şekeri ekleyerek suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz Suyunu çekerken rondodan geçirip un haline getirdiğimiz bisküvileri ekliyoruz Tarçın ve ceviz içini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz Dikdörtgen borcama malzememizi koyuyoruz diğer tarafta crem oleyi üstündeki tarife göre hazırlayıp puding haline gelince içine toz olarak krem şantiyi ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz Ilıyan havuçların üzerine spatula yardımıyla sürüp düzeltiyoruz üstünü fındıkla süslüyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla