Konu
:
Kestaneli Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Pasta Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta
Malzemeler:
1 kase kestane
1 p
sade bisküvi
1 p
kakaolu bisküvi
1 çay b
pudra şekeri
50 gr çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
1 muz
1 elma
3 çorba k
kuru üzüm
100 gr margarin
Sosu için:
2 su b
süt
1 çorba k
un
1 çorba k
nişasta
2 çorba k
kakao
1 yumurta sarısı
1 çay b
tozşeker
üzeri için:
çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Bisküvileri karıştırma kabına alıp iyice ufalayın
Üzerine rondoda çektiğiniz kestaneleri de ekleyin
Pudra şekerini, ince kıyılmış çikolataları,portakalın suyunu ve kabuğunun rendesini,rendelenmiş muz ve elmayı,kuru üzümü,eritilmiş margarini ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin
Streç film yayılmış bir servis kabına veya kek kalıbına bastırıp buzdalabında birkaç saat bekletin
Diger tarafta sosu için tencereye sütü,unu,nişastayı,kakaoyu,yumurta sarısını ve toz şekeri alıp pişirin
soğuduktan sonra dolaptan çıkardığınız pastanın üzerine döküp istediğiniz şekilde süsleyin
Sos soğuduktan sonra koyulaşırsa süt veya su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz
Dilim dilim keserek ikram edin
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul