Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri



Bayatlamayan Elmalı Kek
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Paket kabartma tozu
  • 5 orta boy elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenirElma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılırYuvarlak veya Dikdörtgen borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilirSoğuyunca üzerine pudra şekeri elenir
Not:Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere göre daha geç bayatlıyor tabi kalırsaKullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun




Alıntı Yaparak Cevapla