Yalnız Mesajı Göster

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri







Dilber Dudağı Tatlısı
Malzemeler:10-12 kişilik
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
  • 250gr nişasta; açmak için
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
  • 1 yumurtanın akı
şerbeti:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun
hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin
bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun üzerlerine tekrar nişasta serpin her birini servis tabağı büyüklüğünde açın (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz) açtıklarınızın üzerine nişasta serpin
10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır)
açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin
cevizi yumurta akı ile karıştırın yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın
kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin
tereyağını eritip 1 dakika kaynatın kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin
bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla