Konu
:
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva
Pekmezli Helva
Malzemesi:
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
Hazırlanışı:
Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun
Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın
Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün
Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın
15 dakika dinlendirin
İstenilen şekilde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul