Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.







Pekmezli Ve Fıstıklı Helva



Pekmezli Helva
Malzemesi:
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
Hazırlanışı:
Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın 15 dakika dinlendirin İstenilen şekilde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla