Konu
:
İskender Kebap Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İskender Kebap Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İskender Kebap Tarifleri
Köfteli İskender Kebabı
Malzemeler:
Sosu için;
• 400 gr
orta yağlı koyun kıyması
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 diş sarımsak
• 1/2 kg
yoğurt
• 1/2 çay bardağı su
• 2 adet pide
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma bir kaba alınır
İçine tuz eklenir
Soğan rendelenip suyu sıkılarak posası eklenir
Köfte harcı iyice yogrularak uzun ve yassı köfteler yapılıp şişlere geçirilir
Köfteler kömür alevinde veya ızgarada arkalı önlü pişirilerek dilimlenmiş pidelerin üzerine alınır
Üzerine salçalı sos ve yoğurt gezdirilir
Tereyağı eritilip üzerine gezdirilerek servis yapılır
Sosun Hazırlanması:
Tavaya sıvıyağ alınır
Salça, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber eklenip birkaç dakika kavrulur
Suyu eklenip bir taşım kaynatılarak ateşten alınır
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul