Yalnız Mesajı Göster

İskender Kebap Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Kebap Tarifleri



Köfteli İskender Kebabı
Malzemeler:
Sosu için;
• 400 gr orta yağlı koyun kıyması
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 diş sarımsak
• 1/2 kg yoğurt
• 1/2 çay bardağı su
• 2 adet pide
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma bir kaba alınır İçine tuz eklenir Soğan rendelenip suyu sıkılarak posası eklenir Köfte harcı iyice yogrularak uzun ve yassı köfteler yapılıp şişlere geçirilir Köfteler kömür alevinde veya ızgarada arkalı önlü pişirilerek dilimlenmiş pidelerin üzerine alınırÜzerine salçalı sos ve yoğurt gezdirilir Tereyağı eritilip üzerine gezdirilerek servis yapılır
Sosun Hazırlanması:
Tavaya sıvıyağ alınır Salça, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber eklenip birkaç dakika kavrulur Suyu eklenip bir taşım kaynatılarak ateşten alınır
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla