Yalnız Mesajı Göster

Vezir Parmağı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Tarifleri



Vezir Parmağı
Malzemeler :
  • 25 su bun
  • 2 su bsu
  • 1 çay ktuz
  • 1 tatlı ktoz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 çorba knişasta
  • 1 çorba kirmik
Kızartmak için:
  • sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 35 su btoz şeker
  • 25 su bsu
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı :
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın

Tencereye suyu alın, margarini alarak eriyene kadar bekleyin Daha sonra üzerine tuz, toz şekeri ekleyerek kaynatın Kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyerek suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Daha sonra ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıkana kadar karıştırarak bekletin

Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ilave ederek yedirin Yumurtalar özdeşince üzerine irmik ve nişastayı da ekleyin İyice karıştırdıktan sonra fındık büyüklüğünde kopararak yuvarlayın Daha sonra parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek soğuk yağın içine atın Hamurun hepsini bir kerede kızartırsanız hamurlar kabarıp kızartmayı zorlaştırabilir Bu nedenle iki kerede hamurlarınızı kızartabilirsiniz

Kızaran hamurları kızartma tenceresinden direkt olarak şerbetin içine alın 2-3 dakika harmanlayıp her yerinin şerbetlenmesini sağladıktan sonra servis tabağına alarak üzerini bol Hindistan cevizi ile kaplayarak servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla