Konu
:
Vezir Parmağı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Parmağı Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Parmağı Tarifleri
Vezir Parmağı
Malzemeler :
2
5 su b
un
2 su b
su
1 çay k
tuz
1 tatlı k
toz şeker
4 yumurta
1 çorba k
nişasta
1 çorba k
irmik
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
3
5 su b
toz şeker
2
5 su b
su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Tencereye suyu alın, margarini alarak eriyene kadar bekleyin
Daha sonra üzerine tuz, toz şekeri ekleyerek kaynatın
Kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyerek suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
Daha sonra ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıkana kadar karıştırarak bekletin
Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ilave ederek yedirin
Yumurtalar özdeşince üzerine irmik ve nişastayı da ekleyin
İyice karıştırdıktan sonra fındık büyüklüğünde kopararak yuvarlayın
Daha sonra parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek soğuk yağın içine atın
Hamurun hepsini bir kerede kızartırsanız hamurlar kabarıp kızartmayı zorlaştırabilir
Bu nedenle iki kerede hamurlarınızı kızartabilirsiniz
Kızaran hamurları kızartma tenceresinden direkt olarak şerbetin içine alın
2-3 dakika harmanlayıp her yerinin şerbetlenmesini sağladıktan sonra servis tabağına alarak üzerini bol Hindistan cevizi ile kaplayarak servis edin
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul