Konu
:
İran Pilavı (Çilav)
Yalnız Mesajı Göster
İran Pilavı (Çilav)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İran Pilavı (Çilav)
İran pilavı (çilav)
iran pilavının özelliği ilk başta lapa gibi pişirilmesi daha sonra tereyağı ile tekrar pişme işlemine girmesi
3 bardak iran pirincini 4-5 saat önceden normal su ile ıslatın
daha sonra pirinçleri bol tavuk suyunda pirinçler yarı pişene kadar (3-4 dakika) haşlayın
haşladığınız suyu süzün
bir tencereyi iyice yağlayın
tencereye halka halka kesilmiş patatesler dizin
üzerlerine pirinçlerin yarısını dökün
pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk eti, haşlanmış nohut, haşlanmış mantar, antep fıstığı ve badem yayın
kalan pirinci de bunların üzerine ekleyin
pilavın aralarına tereyağı parçaları koyun
tekrar ocağa alıp patatesler kızarana kadar pişirin
patatesler piştikten sonra tencereyi bir borcama ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul