Konu
:
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl Yapılır
Vişne Şurubu
Malzemeler:
500 gr
Vişne
1 kg
Şeker
1 Adet Limon
Hazırlanışı:
Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır
Koyulaşınca yani kıvamı olunca yıkayıp, ayıkladığımız vişnelerimizi ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk
daha kaynatalım, ocaktan indirelim
Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım
Tanelerini reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz
Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katılmaz
Not:
Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır
Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır
Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir
Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul