Konu
:
Meyveli Jöle Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Jöle Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Jöle Tarifleri
Meyveli Jöle
Malzemeler:
2 paket çilekli jöle
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı soğuk su
1 adet şeftali
1 salkım üzüm
5-6 adet erik
5-6 adet kayısı
Hazırlanışı:
Jöleler sıcak suda eritilir
Soğuk su ilave edilir
Bu sırada meyveler doğranır
Sudan geçirilen kalıbın içine meyveler ve jöle dökülür
Bir gece buzdolabında bekletilir
Donan jöle ters çevrilip bir tabağa çıkartılır
Üzerine böğürtlen serpilir
Notlar:
Biz daha serin olsun diye donmuş böğürtlen kullandık
İstediğiniz meyvelerle mevsime uygun şekillerde yapabilirsiniz
Ben genellikle dikdörtgen bir borcama 2 cm yüksekliğinde yapıyorum
Hem kolay donuyor, servisi kolay oluyor, hem de meyveler yukarıya çıkmadığı için şık gözüküyor
Az meyve kullanacaksanız
Önce jölenin 1/3′lük kısmını ve meyveleri kalıba alıp 1 saat kadar dondurun
Daha sonra kalan jöleyi ekleyin
Böylece meyveler tabanda toplanmazlar
Ya da dondurma kaselerine porsiyonluk servisler hazırlayıp dondurabilirsiniz
Verdiğim su miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir
Paketteki tarifi uygulayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul