Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Jöle Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Jöle Tarifleri







Meyveli Jöle
Malzemeler:
  • 2 paket çilekli jöle
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 adet şeftali
  • 1 salkım üzüm
  • 5-6 adet erik
  • 5-6 adet kayısı
Hazırlanışı:
Jöleler sıcak suda eritilir Soğuk su ilave edilir Bu sırada meyveler doğranır
Sudan geçirilen kalıbın içine meyveler ve jöle dökülür Bir gece buzdolabında bekletilir Donan jöle ters çevrilip bir tabağa çıkartılır Üzerine böğürtlen serpilir

Notlar:Biz daha serin olsun diye donmuş böğürtlen kullandık İstediğiniz meyvelerle mevsime uygun şekillerde yapabilirsiniz

Ben genellikle dikdörtgen bir borcama 2 cm yüksekliğinde yapıyorum Hem kolay donuyor, servisi kolay oluyor, hem de meyveler yukarıya çıkmadığı için şık gözüküyor

Az meyve kullanacaksanız Önce jölenin 1/3′lük kısmını ve meyveleri kalıba alıp 1 saat kadar dondurun Daha sonra kalan jöleyi ekleyin Böylece meyveler tabanda toplanmazlar Ya da dondurma kaselerine porsiyonluk servisler hazırlayıp dondurabilirsiniz

Verdiğim su miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir Paketteki tarifi uygulayın



Alıntı Yaparak Cevapla