Konu
:
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
MALZEMELER
180 gr Dana bonfile yağları temizlenmiş
1
çay
kaşık Mısır nişastası
1
çor
kaşık Soya sos
4 çor
kaşık Mısır özü yağı
1/2
çor
kaşık Şeri veya beyaz şarap
1 çay
kaşık Tuz
5 gr Taze zencefil
1 gr Toz şeker
1/5
çay
kaşık Monosodium glutamate
1 çay
bardak Dondurulmuş taze kişniş yaprağı
YAPILIŞI:
Eti düz bir tahta üzerinde mümkün olduğu kadar ince dilimlere kesin
Bir kaseye koyun
nişastayı,soya sosunu ve bir çorba yağı ilave edin
Ayrıca zencefilli bir kaseye koyun yarı çay kaşığı tuzu ilave edin,10 dakika dursun
Süzün
ve sıkarak iyice suyunu çıkarın
Vok'da veya tavada geri kalan yağı ısıtınve ateşi söndürün
Hemen etleri ilave edin,tekrar ateşi
yakın karıştırarak et ve parçaları birbirinden ayrılıncaya ve et rengini değiştirinceye kadar pişirin
Fazla pişirmeyin ,et sertleşir
Altına bir kase koyduğunuz süzgeçe etleri alın
2 çorba kaşığı yağı tavada bırakın
Bir kapta şekeri, şarabı ,monosodium glutamate karıştırın bırakın
Tavada 2 çorba yağı ısıtın,zencefilli ilave edin
Kariştırarak 15 saniye pişirin
Sonra etleri ilave edin 15 saniye daha
karıştırarak daha pişirin
Kişniş yapraklarını ilave edin,5 saniye daha karıştırarak pişirin
Şarap karışımını
koyun ,karıştırın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul