Konu
:
Berliner (Almanya)
Yalnız Mesajı Göster
Berliner (Almanya)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Berliner (Almanya)
Berliner (Almanya)
MALZEMELER
400 gr un
25 gr sut
50 gr margarin
40 gr tozseker
25 gr yasmaya
2 adet yumurta
7 gr tuz
Kizartmak için:
Sivi yag
Suslemek için:
Kayisi marmelati
Cikolata
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kaba un konulur ,ortasi acilir , butun malzemeler konularak yogrulur ve yumusak bir hamur elde edilir
Ustu nemli bir bezle ortulerek 5
dk dinlenmeye birakilir
Dinlenen hamurdan yumurta iriliginde parcalar
kopartilip yuvarlanip unlanmis bir bezin uzerine dizilir
20-30 dk uzeri nemli
bezle ortulerek mayalanmaya birakilir
()
Mayalanan hamurlari orta ateste ki yagin içine atilir
Her iki tarafi kizarinca kagit havlu uzerine alinir sogumaya birakilir
Soguyan berlinerlerin içine pasta enjektorunun ince ve uzun parcasi ile marmelat enjekte edilir
Uzerine pudra sekeri serpip eritilmis cikolata ile uzerini kaplayalim ve servis tabagina alalim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul