Konu
:
Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)
Yalnız Mesajı Göster
Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)
Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)
Malzemeler:
8 dilim ekmek (ince dilimlenmiş)
1 fincan rendelenmiş Pecorino peyniri (Bu peyniri bulmanız biraz zor olabilir
Onun yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz)
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak dövülmüş)
Un
½ fincan domates sosu
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Domates Sos:
1 domates
1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı sirke ya da kırmızı şarap
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yukarıdaki tüm malzemeleri, domatesler suyunu çekene kadar pişirin
Hazırlanışı:
[*]Ekmekleri ufalayın
İçine yumurta, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin
Karışımı yoğurun
Küçük toplar haline getirin
[*]Una bulayarak kızgın yağda kızartın
[*]Servis tabağına domates sosunu yayarak dökün
Kızarttığınız topları bu sosun üzerine koyun
Üzerlerine maydanoz serperek süsleyin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul