Yalnız Mesajı Göster

Biftek Empanada (Meksika)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Empanada (Meksika)







Biftek Empanada (Meksika)

Malzemeler:
  • 400 gr dana kıyma
  • ½ fincan soğan (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ fincan domates (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ fincan yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun Kıymayı kavurun
Soğan, sarımsak, domates, biberi ekleyin Soğanlar altın rengine dönüşene kadar karıştırarak pişirin
Kavurmuş olduğunuz kıymayı, un, tuz ve karabiberi ekleyin Koyu bir kıvama gelene kadar pişirin()
Yufkayı daireler şeklinde kesin
Her bir yufkanın içine pişirmiş olduğunuz karışımdan 1 yemek kaşığı koyun Yufkaları yarım daire şeklinde kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla