Konu
:
Biftek Empanada (Meksika)
Yalnız Mesajı Göster
Biftek Empanada (Meksika)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biftek Empanada (Meksika)
Biftek Empanada (Meksika)
Malzemeler:
400 gr
dana kıyma
½ fincan soğan (küp şeklinde kesilmiş)
½ fincan domates (küp şeklinde kesilmiş)
½ fincan yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş)
½ diş sarımsak (dövülmüş)
1 yumurta sarısı
1 adet yufka
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun
Kıymayı kavurun
Soğan, sarımsak, domates, biberi ekleyin
Soğanlar altın rengine dönüşene kadar karıştırarak pişirin
Kavurmuş olduğunuz kıymayı, un, tuz ve karabiberi ekleyin
Koyu bir kıvama gelene kadar pişirin
()
Yufkayı daireler şeklinde kesin
Her bir yufkanın içine pişirmiş olduğunuz karışımdan 1 yemek kaşığı koyun
Yufkaları yarım daire şeklinde kapatın
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk
pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul