Konu
:
Biftekli Fajita (Meksika)
Yalnız Mesajı Göster
Biftekli Fajita (Meksika)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biftekli Fajita (Meksika)
Biftekli Fajita (Meksika)
Malzemeler:
8 adet Tortilla
400 gr
biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 adet kırmızı ya da yeşil çarliston biber(ince şeritler halinde dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı jalapeno biberi
1 yemek kaşığı chilli (toz)
½ çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağını teflon tavaya koyun
Soğan, sarımsak ve biberleri karıştırarak soğanların rengi dönene kadar kavurun
Tavadan alıp bir tabağa koyun
1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun
Etleri tavaya ekleyin
Çevirerek 2-3 dk
pişirin
()
Oval bir güveç kabına pişirmiş olduğunuz soğan, sarımsak, biberleri koyun
Etleri, baharatları ve limon suyunu ekleyin
200 derecede ısıtılmış fırında 10 dk
kadar pişirin
Tortillaları ısıtın
Fajitayı, tortilla ve salsa soslarla birlikte sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul