Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya)







Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya)



Malzemeler
  • 1 paket lazanya,
  • Üzerine koymak için:Kaşar peyniri rendesi
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram beyaz peynir
  • 50 gram margarin
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Lazanyaları haşlamak için: 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tuz
  • Beşamel sos için:Un, süt ve margarin
Yapılışı
İçine, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 5-6 dakika kadar haşlayalım
Haşladıktan sonra, suyunu süzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım
Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım

Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım
Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim()
Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım; Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım Yavaş yavaş soğuk sütü katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim
Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim
Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla