Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Susamlı Balık

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Susamlı Balık







Çin Usulü Susamlı Balık

Malzemeler
  • 250 gr Kefal balığı kılçık ve derisi alınmış
  • 1 adet Yeşil soğan
  • 1/4 subardağı Su
  • 1 adet Yumurta beyazı
  • 3 çorkaşık Mısır nişastası
  • 1/4 çaykaşık Toz şeker
  • 1 subardağı Susam yağı
  • 2 çorkaşık Şeri veya sek beyaz şarap
  • 2 çorkaşık Susam
  • 1 çaykaşık Soya sos
  • Yeterince tuz,biber ,zencefil
YAPILIŞI
Balık filetolarını düz bir tahtaya alın 5-7 cm ince dilimlere kesin bırakın
Zencefil ve taze soğanı bir kaseye koyun ve suyu ilave edin30 dakika bekletin
Şeriyi,tuzu,şekeri bir kaseye koyarakkarıştırınSuda beklettiğiniz zencefil ve soğanın suyunu şeri karışımı
kasesine ilave edinSoğan ve zencefili kullanmayın
Hazırladığınız balı filetolarını kasedeki şeri karışımına ilave edinFiletoların iyice bu karışım ile ıslanmasını
sağlayın
Yumurta akını nişasta ile karıştırınSusam tanelerini düz bir tahtaya yayınBalık parçalarını süzün
Evella nişasta karışımına her iki tarafını da iyicene batırın,sonra susamlara bulayınBir tepsiye
tek olmak üzere yerleştirinBuz dolabında 25-35 dakika bekletin
Kızartacağınız tavaya yeterli yağ koyun Yağı orta harekete kızdırınÇok kızarsa susamlar yanar
Yağı yavaş yavaş kızdırıp balıkları nar gibi kızartıp servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla