Konu
:
Çin Usulü Susamlı Balık
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Susamlı Balık
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Susamlı Balık
Çin Usulü Susamlı Balık
Malzemeler
250 gr Kefal balığı kılçık ve derisi alınmış
1 adet Yeşil soğan
1/4
su
bardağı Su
1 adet Yumurta beyazı
3 çor
kaşık Mısır nişastası
1/4
çay
kaşık Toz şeker
1 su
bardağı Susam yağı
2 çor
kaşık Şeri veya sek beyaz şarap
2 çor
kaşık Susam
1 çay
kaşık Soya sos
Yeterince tuz,biber ,zencefil
YAPILIŞI
Balık filetolarını düz bir tahtaya alın 5-7 cm ince dilimlere kesin bırakın
Zencefil ve taze soğanı bir kaseye koyun ve suyu ilave edin
30 dakika bekletin
Şeriyi,tuzu,şekeri bir kaseye koyarakkarıştırın
Suda beklettiğiniz zencefil ve soğanın suyunu şeri karışımı
kasesine ilave edin
Soğan ve zencefili kullanmayın
Hazırladığınız balı filetolarını kasedeki şeri karışımına ilave edin
Filetoların iyice bu karışım ile ıslanmasını
sağlayın
Yumurta akını nişasta ile karıştırın
Susam tanelerini düz bir tahtaya yayın
Balık parçalarını süzün
Evella nişasta karışımına her iki tarafını da iyicene batırın,sonra susamlara bulayın
Bir tepsiye
tek olmak üzere yerleştirin
Buz dolabında 25-35 dakika bekletin
Kızartacağınız tavaya yeterli yağ koyun
Yağı orta harekete kızdırın
Çok kızarsa susamlar yanar
Yağı yavaş yavaş kızdırıp balıkları nar gibi kızartıp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul