Konu
:
Çin Usulü Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Elma Tatlısı
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Elma Tatlısı
Çin Usulü Elma Tatlısı
Malzemeler
2 adet Beyaz sert ve lekesiz elma
3 kaşık Limon suyu
1 çay
bardak Mısır nişastası
2 su
bardak Mısır özü nişastası
1 su
bardak Soğuk su
1/2
çay
bardak Şeker toz
2 damla Susam yağı
1 çay
kaşık Üzüm sirkesi
YAPILIŞI
Elmaları kabuğunu soyun,uzunlamasına dörde bölün,içlerini temizleyin
Uzunlamasına kalınca dilimlere
kesin
Kararmaması için limon suna batırın,Limon suyunda çıkarın,bir tabağa koyun,nişastayı
üzerine dökün
Parmaklarınızla karıştırarak elma dilimlerini iyice nişastaya bulanmasını temin edin
Servis yapacağınız tabağı hafif yağlayın
İki su bardağı soğuk suyu bir kaseye koyun
Bu su elmalar
şuruba batırıldıktan sonra yerken batırılacak olan sudur
Yağı Vokda veya derin bir tavada kızdırın
İyice kızdıktan sonra elma dilimlerini koyun
Elmalar nar gibi
kızarıncaya kadar pişirin (Elmaların ezilmemesine özen gösterin)Elmaları tavada alıp süzgeçte süzün
Başka bir kapta yarım bakdak su ve şekeri karıştırarak şurup kaşıkla alındığı zaman iplik gibi uzanıncaya
kadar pişirin
Bir çay kaşığı sirke ve 3 damla sirkeyi karıştırın
Hemen elmaları atın Elmalar zedelenmeden
çevirerek her tarafını şurupla kaplamasını temin edin
Elmaların dışı sert içi yumuşak olmalıdır
Elmalar pişince yağladığınız
sevis tabağına yerleştirin
her dilimi yemeden önce hazırladığıız soğuk suya batırıp öyle yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul