Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Elma Tatlısı

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Elma Tatlısı







Çin Usulü Elma Tatlısı

Malzemeler
  • 2 adet Beyaz sert ve lekesiz elma
  • 3 kaşık Limon suyu
  • 1 çaybardak Mısır nişastası
  • 2 subardak Mısır özü nişastası
  • 1 subardak Soğuk su
  • 1/2 çaybardak Şeker toz
  • 2 damla Susam yağı
  • 1 çaykaşık Üzüm sirkesi
YAPILIŞI
Elmaları kabuğunu soyun,uzunlamasına dörde bölün,içlerini temizleyinUzunlamasına kalınca dilimlere
kesinKararmaması için limon suna batırın,Limon suyunda çıkarın,bir tabağa koyun,nişastayı
üzerine dökün Parmaklarınızla karıştırarak elma dilimlerini iyice nişastaya bulanmasını temin edin
Servis yapacağınız tabağı hafif yağlayınİki su bardağı soğuk suyu bir kaseye koyunBu su elmalar
şuruba batırıldıktan sonra yerken batırılacak olan sudur
Yağı Vokda veya derin bir tavada kızdırın İyice kızdıktan sonra elma dilimlerini koyunElmalar nar gibi
kızarıncaya kadar pişirin (Elmaların ezilmemesine özen gösterin)Elmaları tavada alıp süzgeçte süzün
Başka bir kapta yarım bakdak su ve şekeri karıştırarak şurup kaşıkla alındığı zaman iplik gibi uzanıncaya
kadar pişirin Bir çay kaşığı sirke ve 3 damla sirkeyi karıştırınHemen elmaları atın Elmalar zedelenmeden
çevirerek her tarafını şurupla kaplamasını temin edinElmaların dışı sert içi yumuşak olmalıdırElmalar pişince yağladığınız
sevis tabağına yerleştirinher dilimi yemeden önce hazırladığıız soğuk suya batırıp öyle yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla