09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)
Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)
Malzemeler :- 50 midye
- 1 bardak beyaz şarap
- 2 arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
- 1 havuç (ince kıyılmış)
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
- 6 çekilmemiş tane karabiber
- Buket Garni (birbirine bağlanmış defne
- yaprağı, maydonoz, kekik)
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
- 3 çorba kaşığı çiğ krema
- 2 yumurta sarısı
- Tuz
Hazırlanışı :
Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın
Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın
Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun ()
Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın Tuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin
Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın
|
|
|