Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Patlıcan Salatası

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Patlıcan Salatası







Çin Usulü Patlıcan Salatası

MALZEMELER
  • 2 adet Orta boy patlıcan
  • 2 çorkaşık Soya sosu
  • 2 çorkaşık Üzüm sirkesi
  • 1 çorkaşık Toz şeker
  • 1/4 çorkaşık Tuz
  • 1 çorkaşık Sek şeri
  • 1 çorkaşık Susam yağı
  • 1 çorkaşık Kaşık mısır özü yağı
  • 1 çorkaşık Kıyılmış sarımsak
  • 1 çorkaşık Kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 çorkaşık Tane susam
YAPILIŞI
Patlıcanlar buharda çok iyi yumuşuncaya kadar pişirinpişince soğumaya bırakın
Soya sosunu,sirkeyi,şekeri,tuzu şeri ve susam yağını karıştırınSıvı yagı bir kaba koyun ve kuvetli
ateşte ısıtınBuna sarımsağı,zencefili ilave edin10saniye pişirin,hemen soya sosu karışımını ilave edin
bir taşım kaynatıktan sonra ateşte alın soğusun
Susam tanelerini bir tavaya koyunHafif ateşte karıştırarak ve tavayı sallayarak taneler açık kahve
rengi alıncaya kadar kavurunKızarınca hemen tavadan çıkarın,çünkütavanın sıcaklığı bunları yakar ,
soğutunPatlıcanları şeritlere kesinEğer çegirdekleri varsa,çıkarıp atın Servis tabağına yerleştirin
Soğuttunuz sosu özerine dökünKızarttığınız susam tanelerini üstüne serpeleyin servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla