Yalnız Mesajı Göster

Soğutulmuş Sebze Çorbası (Fransa)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğutulmuş Sebze Çorbası (Fransa)







Soğutulmuş Sebze Çorbası (Fransa)



Malzemeler :
  • 1/2 kg
  • patates
  • 4 pırasa
  • 1 adet soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 6 bardak et suyu
  • 1 bardak koyu krema
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
  • Bir tutam hindistancevizi unu
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı :
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayınBütün sebzeleri ince ince kıyın
Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritinSoğanı ve pırasayı soğanların kavrulmamasına dikkat ederek yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin

Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatınKaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin()
Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun

Kremayı kırmızı soğanı hizdistancevizini karıştırınTuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla