Yalnız Mesajı Göster

Acı Tatlı (Çin Çorbası)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Tatlı (Çin Çorbası)







Acı Tatlı (Çin Çorbası)

MALZEMELER
  • 10 gr Dana eti
  • 10 gr Beyaz lahana
  • 5 gr Soya filizi
  • 5 gr Çin Mantarı
  • 2 çor kaşık Elma sirkesi
  • 1 çor kaşık Soya sos
  • 1 çaykaşık Pul acı biber
  • 1/2 adet Yumurta
  • 1 çaykaşık Susam yağı
  • 1 dal Yeşil soğan
  • 1/2 çaykaşık Monosodium glutamate
  • 1 su Bardak Kemik suyu
  • 1 çaykaşık Nişasta sulandırılmış
  • Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Yağsız dana bonfilesini jülyen doğrayın ve kanını aldıktan sonra bir Vok'ta et suyunu koyun, kaynasın suyu
eksilirse su ilave edin() Buna kalan diğer sebzeleri jülyen dorayın, sebzelerin pişirme süresine göre
salma üsülü içine atın, tüm malzemelerini ilave edin en son yumurtasını çıparak ilave edip ocakta alın ve
östüne ince doğranmış soğanı ve soya yağı ilave ederek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla