Yalnız Mesajı Göster

Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası







Bienenstich- Ballı-Bademli Alman Pastası



Hamur:
  • - 4 yumurta
  • - 175gr şeker
  • - 175gr un
  • - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü:
  • - 100gr file badem
  • - 1 kaşık margarin
  • - 2 tatlı kaşığı bal
İçi:
  • - 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr Oetker limonlu Paradies Creme)
  • - 500gr çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
Hazırlanışı
1- Margarini teflon tavada eritin File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun Tavayı kenara alın
2- Fırını 175° C’ye ısıtın
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın İçine sarılarını ekleyip çırpın
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün Keklerin soğumalarını bekleyin
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın



PÜF NOKTALARI:
- Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin
- Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın
- Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor Biz limonlu paradies creme kullandık Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor
- İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs karışım yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla