Konu
:
Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası
Bienenstich-
Ballı-Bademli Alman Pastası
Hamur:
- 4 yumurta
- 175gr
şeker
- 175gr
un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü:
- 100gr
file badem
- 1 kaşık margarin
- 2 tatlı kaşığı bal
İçi:
- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr
Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr
çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
Hazırlanışı
1- Margarini teflon tavada eritin
File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun
Tavayı kenara alın
2- Fırını 175° C’ye ısıtın
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın
İçine sarılarını ekleyip çırpın
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün
Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin
2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün
Keklerin soğumalarını bekleyin
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın
PÜF NOKTALARI:
- Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin
- Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın
- Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor
Biz limonlu paradies creme kullandık
Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor
- İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs
karışım yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul