Konu
:
Şaraplı Tas Kebabı /Böf Burjinyon (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Şaraplı Tas Kebabı /Böf Burjinyon (Fransa)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şaraplı Tas Kebabı /Böf Burjinyon (Fransa)
Şaraplı Tas Kebabı /Böf Burjinyon (Fransa)
Malzemeler :
1 kg
sığır filetosu
200 gr
ince kıyılmış pastırma
50 gr
tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
12 arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
1 bardak et suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
2 bardak kırmızı şarap
100 gr
mantar
Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı :
Eti 3 cm
lik küpler halinde parça parça kesin
Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin
Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun
Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun
Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın
Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun
Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın
Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin
()
Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun
Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin
Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul