Yalnız Mesajı Göster

Kalıpta Krema/ Kör Ala Krema (Fransa)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalıpta Krema/ Kör Ala Krema (Fransa)







Kalıpta Krema / Kör Ala Krema (Fransa)

Malzemeler :
  • 225 gr karper, eritme peynir
  • 2 bardak koyu krema
  • 2 çay kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • 225 gr çilek
  • Limon suyu
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı :
Tahta bir kaşık kullanarak peyniri ince bir tel elekten, derin bir kaba ezerek geçirin Sonra içine koyu krema ile pudra şekerini katın ve iyice karıştırın
Hazırladığınız karışımı ya altı delikli, kalp şeklindeki kalıplara dökün yada içine tülbent serilmiş bir süzgeç içine koyun ve sabaha kadar süzülmesi için serin bir yerde bırakın()
Servis yapmadan önce, kalıpları servis tabaklarına ters olarak çevirip boşaltın, üzerine çilek ve tat vermesi için pudra şekeri serpiştirin, sonra çilekle süslediğiniz kremayı servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla