Konu
:
Tiramisu (İtalyan Usülü)
Yalnız Mesajı Göster
Tiramisu (İtalyan Usülü)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tiramisu (İtalyan Usülü)
Tiramisu (Italyan usülü)
Tavsiyeler
Eger gercek malzemeleri kullanirsaniz daha iyi bir tat elde edersiniz
Nescafe yerine espresso cafe ve tabi orjinal peynir olarak Mascarpone peyniri
(Bizim labne peynirlerinde daha az sulu hafif eksimsi)
Yerli labne peynirini biraz bir tulbentle süzerseniz ayni kivami alabilirsiniz
Kalip olarak dikdörtgen kalip secin ve malzeme miktarini kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Mascarpone peynirini Championsa'da bulabilirsiniz
Malzemeler
2 paket mascarpone peyniri (Labne)
1 paket krema
4
yumurta ( sarisi ve beyazi ayirilacak)
1 su bardagi Espresso kahve
1/2 su bardagi toz
seker
1/3 su bardagi kanyak veya istege gore likör
20 adet veya kalibiniza gore kedi
dili biskuvisi
1 paket bitter cikilota ( rendelenmis)
Yapilis Tarifi
Bir kahve makinesi yardim ile kahvenizi hazirlayin, sogumasi icin bir kenara birakin ve icine kanyak ilave edin
Yumurtalarin sarilarina toz sekeri ilave ederek iyice cirpin
Krema ve peynirinizi ilave ederek karistirmaya devam edin
()
Baska bir kapta beyazlari sertlesinceye kadar carpin, daha sonra bir spatula yardimi ile beyazi peynirli karsima ilave edin ve birbirine karismasi saglayin
Kalibiniza biskuvilerin yarisini yerlestirin ve kanyakli kahveniizle islatin, hazirladiginiz kremanin yarisi ile ustlerini kaplayin
Baska bir yerde islatiginiz diger biskivileri parcalamadan kremanin uzerine yerlestirin onlarin uzerine kalan kremanizi dokun
Bir spatula vasitasiyla ustunu duzeltin
Rendelenmis cikilotanizi ustune serpistirerek, susleyin
Servisten once 2 saat buzdolabinda bekletin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul