Yalnız Mesajı Göster

Farinata (İtalya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Farinata (İtalya)







Farinata (İtalya)



Malzemeler:
3 fincan mısır unu
½ fincan zeytinyağı
1 ½ fincan su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Bir kapta un, su ve tuzu karıştırın Hamur haline geldikten sonra 4 saat dinlendirin
4 saatin sonunda hamuru alın Üstünde köpük oluşabilir Köpüğü kaşık yardımıyla alın
Zeytinyağını hamurun üzerine yayarak dökün ve iyice içine çekmesini bekleyin()
Önceden 240 derecede ısıtılmış fırında pişirin (Ekmek makinasına sahipseniz hazırladığınız hamuru makinaya koyarak da pişirebilirsiniz)
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla