Prof. Dr. Sinsi
|
Beslenme Ve Hastalıklar - A Dan Z Ye Hastalıklara Yararlı Sebzeler -M
M
Mide ağrısı: Kil, havuç, lahana, ayva, incir, marul, elma, patates, tarçın, tarhun, rezeyan, çörekotu, nane, kuşdili
Mide spazmı: Fesleğen, kimyon, nane, kişniş, tarçın, mercan köşk
Mide ülseri: Kil, havuç, lahana, elma, patates, papatya, limaon, meyan kökü, yulaf, badem
Mide tembelliği (hazımsızlık): Sarmısak, nane, karabiber, adaçayı, kekik
Mide ekşimesi: Limon, nane
Mide-barsak kanamaları: Havuç, limon, semizotu
Migren: Fesleğen, karanfil, kakule, ıhlamur, papatya, limon, okaliptus, lavantin, mercan köşk, nane, kuşdili, siyah hardal, anason, portakal
Makatta çatlama: Kil, lahana, ayva
Menopoz dönemi: Kaysı, muz, kil, havuç, kiraz, kestane, lahana, ıspanak, incir, fındık, portakal, greyfurt, çavdar, soya, yerelması, papatya, servi, adaçayı
|