Yalnız Mesajı Göster

Ameliyatta Ya Aneste Zi Az Gelir Ve Hissedersek Ne Olur?

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ameliyatta Ya Aneste Zi Az Gelir Ve Hissedersek Ne Olur?

Merhaba arkadasim oncelikle bir duzeltme yapayim Aneste zi diye kullandigin sey "aneste zi" olarak bilinir ve ben anesaaai uzmaniyim 6 yillik tip egitiminin uzerine 5 bazen 6 yil boyunca ihtisas yapildiktan sonra tum dunyada "doktorlarin doktoru" sifatiyla bilinen bir uzmanlik alani olup inanilmaz duzeyde zor ve stres dolu yipratici bir hekimlik dalidir!
Yukarida baksettiginiz durum bizim bilimdalimizda "aweakness" diye bilinen bir durum olup onceden anlasilmasi olanaksiz (dolayisiyla kimde olabilecegi kestirilemeyecek) olan ve hastalar tarafindan post-op (ameliyat sonrasi) donemde ifade edilen cok nadir rastlanan bir durumdur Genelde anesaaai amacli kullanilan ilaclarin yanlis secilmesinden degil farkli etki merkezlerine yetersiz (uneffectif) uyarida bulunmasina baglidir Bu durum da ya ilacin hastaya verilis bicimi yada hastanin anesaaaiden etkilenecek organlarinda (beyin ve akciger)bir direncle karsilasmasiyla olusur Anesaaai uzmani doktorun payi boyle bir durum icin sorgulanamaz hatta dusunulemez bile anesaaaide kullaniln ilaclarin ne oldugu bilinmeden de yorum yapmak haksizliktir hatta birazda cehalettir diye dusunuyorum Umarim kirilmamissinizdir, cunku ben garip bir sekilde kirildim ve meslegimin kimse tarafindan bilinmedigi halde hep suclaniyor olmasindan meslekdaslarim ve kendim adina uzuldum Saygilar

Alıntı Yaparak Cevapla