Prof. Dr. Sinsi
|
Beslenme Ve Hastalıklar - A Dan Z Ye Hastalıklara Yararlı Sebzeler -G
G
Gece terlemesi: Adaçayı, misk adaçayı
Göz kapakları yanması: Kil, maydanoz, lahana, rezene, meyankökü, limon, papatya, havuç, kuşdili
Göz zayıflığı: Mersin
Göz iltihapı: Maydanoz, marul, papatya
Grip: Lahana, kil, portakal, sarmısak, papatya, tarçın, limon, servi, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, adaçayı, kekik, kuşburnu, defne
Gut (damla) hastalığı: Kil, enginar, kuşkonmaz, havuç, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, salatalık, çilek, ahududu, fasulye, marul, kavun, şalgam, muşmula, zeytin, armut, pırasa, erik, turp, üzüm, domates, yerelması, sarmısak, fesleğen, papatya, limon, ardıç, kuşdili
Güçsüz kalma (dermansızlık): Bademi kil, fıstık, yulaf, muz, buğday çimi, havuç, kereviz, kestane, kabak, tere, hurma, ıspanak, rezeyan, incir, çilek, nar, fasulye, mercimek, bira mayası, darı, karadut, maydanoz, armut, nohut, elma, erik, üzüm, pirinç, soya, domates, yer elması, sarmısak, tarçın, limon, okaliptus, ardıç, zencefil, karanfil, lavantin, nane, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili, kekik
|