Konu
:
Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık
Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık
Akdeniz Bölgesi’nde çayır ve otlakların az yer tutmasına karşın beslenen hayvan sayısı bir hayli fazladır
Bu durumun nedeni her zaman yeşil kalabilen ve 800 m’lere kadar çıkabilen maki topluluğunun varlığıdır
Teke Yarımadası, Taşeli Platosu ve Torıs Dağları’nda küçükbaş hayvancılık yaygındır
Özellikle kıl keçisi beslenir
Dağların yüksek kesimlerinde koyun yetiştirilir
Arazinin çok engebeli olması nedeniyle hayvanların et ve süt verimi düşüktür
Antalya Yöresi’nde arıcılık önemlidir
Bitkisel üretimindeki ileri teknoloji düzeyi hayvancılıkta yerini geleneksel ve ilkel yöntemlere bırakır; bu nedenle hayvancılık pek gelişmemiştir
Daha çok küçük baş hayvanlar beslenir
Ülkedeki kıl keçilerinin ¼’ü koyunların ise %06’sı Akdeniz bölgesindedir
Bitkisel üretimden elde edilen gelirin hayvancılıktan elde edilen gelire göre çok yüksek olması hayvancılıkla uğraşan göçerlerin bitkisel üretime kaymasına yol açmaktadır
Yaygın olarak tavukçuluk ve arıcılık yapılan bölgede elde edilen bal miktarının Türkiye üretimi içindeki payı %12’dir
Deniz canlıları açısından pek zengin olmayan Akdeniz’de küçük çapta balıkçılık yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul