Konu
:
Akdeniz Bölgesi Tarım Ürünleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Bölgesi Tarım Ürünleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Bölgesi Tarım Ürünleri
Akdeniz Bölgesi Tarım Ürünleri
Yazların uzun ve sıcak, kışların ılık geçmesi nedeniyle yılda 2, 3 kez tarımsal ürün alınır
Yaz kuraklığının tarımı olumsuz etkilemesi sulamayı zorunlu kılmıştır
Kışların ılık geçmesi ve güneşlenme süresinin uzunluğu seracılık faaliyetlerini geliştirmiştir
Bölgede ekonomik değeri yüksek olan ve ihraç edilen tarım ürünlerinin yetiştirilmesi tercih edilir
Not:
Antalya Bölümü’nde kalkerli arazinin yaygınlığı ve yaz kuraklığının belirginliği tarımı olumsuz yönde etkiler
Tarım Ürünleri
Kıyı Bölgesi Tarım Ürünleri
Kış ılıklığına bağlı olarak turunçgil ve muz üretimi yapılır
Muzun %100’ü, turunçgillerin % 88’i bu bölgede üretilir
Ayrıca Türkiye pamuk üretiminin % 35’i, sebzenin % 26’sı, yerfıstığının % 88’i anasonun % 65’i ve susamın % 80’i bu bölgeden sağlanmaktadır
Göller Yöresi Tarım Ürünleri
Burada yetiştirilen ürünler kıyı kesiminden farklılaşır
Tahıl, haşhaş, anason, şeker pancarı, gül ve tütün yetiştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul