Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar



Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar tarifi

için Malzemeler :
  • 225 gr lor peyniri veya labne
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 küçük soğan, ince doğranmış
    100 gr mantar, doğranmış
    2 yumurta, çırpılmış
    50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
    Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
    Tuz ve karabiber
    25 gr tereyağı, eritilmiş
    Maydanoz, süslemek için
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Fırını 200 C ısıtın
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın
Mantarları ekleyip 1- 2 dak devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin Hint cevizini tuzu ve biberi katın
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürünKarışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla