Konu
:
Ebegümecili Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Ebegümecili Omlet
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ebegümecili Omlet
Ebegümecili Omlet
Malzemeler:
Yarım kilo ebegümeci
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
Ebegümecilerin yapraklarını
saplarını uzun bırakarak ayıklayın
İyice yıkayıp
süzdürün
Kaynar su içinde 5-10 dakika haşlayın
Süzdürüp
soğuk suyun altından geçirin
Elinizle bastırarak suyunu iyice sıkın
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun
Piyazlık doğradığınız soğanları bir miktar kızartın
Üzerine küçük küçük doğradığınız ebegümecileri ekleyin
Tuz ve biberle tatlandırın
7-8 dakika kadar hepsini kavurun
Bir kasenin içinde yumurtaları ve sütü çırpın
Bu karışımı otların kavrulduğu tavaya dökün
Hafifçe karıştırın ve tavanın kapağını kapatın
Alt taraf iyice kızarınca bir tabak yardımıyla omleti ters yüz edin ve kızartmaya devam edin
Tamamen kızarınca
taze yeşilliklerle servis yapın
Bu omleti ıspanakla ya da ba ba otlarla da yapabilirsiniz
Omletlerden lezzetli sandviçler de yapılabilir
Bunun için gereken 1 adet omlet
2 dilim ekmek ve bolca yeşillik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul