Yalnız Mesajı Göster

Ebegümecili Omlet

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ebegümecili Omlet




Ebegümecili Omlet

Malzemeler:

Yarım kilo ebegümeci
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:

Ebegümecilerin yapraklarını saplarını uzun bırakarak ayıklayın İyice yıkayıp süzdürün
Kaynar su içinde 5-10 dakika haşlayın Süzdürüp soğuk suyun altından geçirin Elinizle bastırarak suyunu iyice sıkın
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun Piyazlık doğradığınız soğanları bir miktar kızartın Üzerine küçük küçük doğradığınız ebegümecileri ekleyin Tuz ve biberle tatlandırın 7-8 dakika kadar hepsini kavurun
Bir kasenin içinde yumurtaları ve sütü çırpın Bu karışımı otların kavrulduğu tavaya dökün Hafifçe karıştırın ve tavanın kapağını kapatın Alt taraf iyice kızarınca bir tabak yardımıyla omleti ters yüz edin ve kızartmaya devam edin
Tamamen kızarınca taze yeşilliklerle servis yapın
Bu omleti ıspanakla ya da ba ba otlarla da yapabilirsiniz
Omletlerden lezzetli sandviçler de yapılabilir Bunun için gereken 1 adet omlet 2 dilim ekmek ve bolca yeşillik

Alıntı Yaparak Cevapla