Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)



Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)



Malzemeler
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın

Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve siraaai iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün

Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın

Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun Ilıkken servis yapın

Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz Yoksa lezzetini kaybeder Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla