Konu
:
Pezik(Pazı) Mücveri
Yalnız Mesajı Göster
Pezik(Pazı) Mücveri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pezik(Pazı) Mücveri
pezik(pazı) mücveri tarifi
için Malzemeler :
1 demet pezik (pazı)
1 adet soğan
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
nane
karabiber
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
pezik(pazı) mücveri
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Pezikleri yıkadıktan sonra , ince ince doğrayıp haşlıyoruz
Pazıların sapları yumuşadığında süzgeç yardımıyla sudan çıkarıp süzgece alıyoruz
Pazıların suyu iyice süzülünce ,pazıları derince bir kaba alıp un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış soğan ve nane ilave ederek karıştırıyoruz
Pirinci haşlayıp suyu çektirdikten sonra pazılı karışıma ilave ediyoruz
Teflon tavaya bir miktar sıvayağ koyuyoruz
Yağ kızınca hazırladığımız karışımdan tavaya kaşıkla düzelterek ,yaklaşık bir cm
kalınlığında yayıyoruz
Mücveri kızartırken tavayı yavaş yavaş sallayarak mücverin tavaya yapışmasını önlüyoruz
Mücverin bir yüzü kızarınca bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirerek her iki yüzünü de kızartıyoruz
( Dilerseniz mücveri tavaya birer kaşık koyup üzerini kaşığın tersiyle düzelterek yuvarlak şekillerde de pişirebilirsiniz ) Kızaran mücveri tavadan alıp dilimleyerek servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul