Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Yoğurtlu Ezme

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Yoğurtlu Ezme




2 dilim bayat ekmeğin kenarlarındaki kabukları kesilip atılır ve çukur bir tabağa konup üzerlerine soğuk su dökülür 5 dakika sonra dilimler sudan çıkartılır ve suyu süzülerek ufalanır 3 yemek kaşığı ceviz içi havanda dövülür 2 diş sarımsağın kabukları soyulup biraz tuzla havanda dövülür Ekmekler,ceviz ve sarımsağa 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası eklenerek iyice karıştırılır Servis tabağına konup üzerine 1 çay kaşığı pul biber eklenir Bir kaç yarım ceviz ve maydanozla süslenip servis edilir Ceviz yerine badem yada fındık da kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla