Konu
:
Cevizli Yoğurtlu Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Yoğurtlu Ezme
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Yoğurtlu Ezme
2 dilim bayat ekmeğin kenarlarındaki kabukları kesilip atılır ve çukur bir tabağa konup üzerlerine soğuk su dökülür
5 dakika sonra dilimler sudan çıkartılır ve suyu süzülerek ufalanır
3 yemek kaşığı ceviz içi havanda dövülür
2 diş sarımsağın kabukları soyulup biraz tuzla havanda dövülür
Ekmekler,ceviz ve sarımsağa 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası eklenerek iyice karıştırılır
Servis tabağına konup üzerine 1 çay kaşığı pul biber eklenir
Bir kaç yarım ceviz ve maydanozla süslenip servis edilir
Ceviz yerine badem yada fındık da kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul