Konu
:
Sucuk Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Sucuk Güveç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuk Güveç
Sucuk Güveç tarifi
için Malzemeler :
200 gram sucuk
2 tatlı sivri biber (veya çarliston)
1 orta boy domates
50 gram kaşar peyniri veya eritmeye uygun başka bir peynir
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sucuk Güveç
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın
Bıçağın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın
Biberlerin saplarını çıkartın, tohumlarını dökün, ince halkalar şeklinde doğrayın
Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın
Peyniri 1 cm küpler şeklinde doğrayın
Küçük bir güveç (veya ısıya dayanıklı cam kap) içinde bütün malzemeleri karıştırın
Üzerine zeytinyağını gezdirin
Kuvvetli olmayan bir fırında veya ızgarasında peynirler eriyene kadar tutup masaya getirin
Sucuğun yağı çabuk donacağı için bu yemek bekletmeden yenmelidir
Domates miktarını artırırsanız daha sulu olur ve daha çok ekmek yedirtir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul