Konu
:
Dim Sum (Çin Torbaları)
Yalnız Mesajı Göster
Dim Sum (Çin Torbaları)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dim Sum (Çin Torbaları)
Dim Sum (Çin torbaları) tarifi
için Malzemeler :
12 Adet Hamur Malzemeleri
250 gr un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Su
İç Malzemeleri:
250 gr et ufak, ufak kesilmiş yada kıyma
5 adet kurumuş mantar yada ufak doğranmış taze mantar
3-4 dilim taze ufak doğranmış zencefil
2 diş sarımsak
Bir kaç Adet ıspanak yaprakları
Dim Sum (Çin torbaları)
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Hamuru hazırlayın ve 30 dakika dinlendirin
Bu sırada etleri tavada biraz yağ ile pişirin
Taze mantar kullanıcaksanız, zencefil ve minik doğranmış sarımsakla beraber etlere ekleyin ve pişirmeye devam edin
Kurumuş mantar kullanıyorsanız suda bekletin ve bütün malzemeleri koyduktan sonra ekleyin
On dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın
İç malzemeleri hafif soğuduktan sonra, hamurdan cevizden büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve bastırarak daire biçimine getirin
Hamurun içine bir yemek kaşığı iç malzemeden koyarak, hamuru torba gibi birleştirerek kapatın
Hamurları koyduğunuz kabın altını ıspanak yaprakları ile kaplayarak benmari usulu ile pişirin
Fakat hamurları koyduğunuz kabın ağzını mutlaka kapatın
Ayrıca buharda pişirme makineniz varsa buharda pişirebilirsiniz
Ya da kaynayan bir tencerenin uzerine, yine ıspanak yaprakları serilmiş bir tel koyup hamurları bunun uzerine koyarakta pişirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul