09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Pilavı
Mevlana pilavı
Süre 45 dk
Kaç Kişilik 6
=Malzemeler=
1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar
=Hazırlanışı=
Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin
Nohutu akşamdan ıslatın
Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın
Kestaneleri bir tencereye aktarın
Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın
Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün
Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin
Yağdan çıkarıp bekletin
Aynı yağda soğanı pembeleştirin
Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun
Pirinci birkaç kez yıkayın
Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun
Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin
Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın
Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın
Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin
Suyu çekince ateşten alın
Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın
|
|
|