Konu
:
Firinda Garnitürlü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Firinda Garnitürlü Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda Garnitürlü Pilav
FIRINDA GARNITÜRLÜ PILAV
MALZEMELER
250 gr
Bezelye
2 tane Havuç
2 orta boy Patates
1 orta boy Domates
2 tane limon
500 gr
Kuşbaşı Et
3 su bardağı Pirinç
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Soya sosu
Kekik
Kırmızı pul biber
Salça
HAZIRLANIŞI
Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın
Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyunuz
Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün
Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun
Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu cekene kadar pişirin
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın
1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine pirinci koyarak kavurun
Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin
Kontrol ederek tuzunu koyun
Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı)
Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin
Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun
Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin
15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul