Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Etli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Etli Pilav




Mantarlı ve Etli Pilav

=MALZEMELER=

2 su bardagi pirinç

250 gr mantar

2 patates

2 yemek kasigi tereyagi

1 adet tablet tavuk suyu

250 gr kusbasi dana eti

8 adet sivri biber

3 domates

1 su bardagi sivi yag

2 su bardagi sicak su

Tuz

=HAZIRLANIŞI=

Ön hazirlik olarak pirinci tuzlu suda en az yarim saat bekletin Patatesleri soyup, kalin dilimler halinde dogradiktan sonra sivi yagda kizartin Ayni sivi yagda önce sivri biberleri sonra kalin dilimler halinde kestiginiz domatesleri hafifçe kizartalim Kusbasi iriliginde dogradiginiz eti, sicak su ilave ederek haslayin Et yumusadiginda atesten alip, bir kenarda bekletin

Tavaya 1 yemek kasigi siviyag alin Dörde kesilmis mantarlari suyunu birakip, çekene dek kavurun

Pirinci bol suyla yikayin Sonra suyunu iyice süzün Tencereye tereyagini alip, eritin Pirinci seffaflasana dek yagda kavurduktan sonra tencereyi atesten alin Yuvarlak dipli bir tencereye önce haslanmis etleri koyun

Üzerine mantarlari yerlestirin Pirinçlerin bir kismini mantarlarin üzerine dökün Bir sira halinde patates dilimlerini yerlestirin Tekrar bir miktar pirinç döküp, düzgün bir sekilde yayin Sivribiberleri tek sira halinde dizin

Yine pirinci yayin ve üzerine domates dilimlerini dizin Son olarak pirincin arta kalanini koyup, düzelttin

Alıntı Yaparak Cevapla