Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Manti Makarna

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Manti Makarna




MALZEMELER
6 kişi için
1 paket Boncuk Makarna
300 gr Kıyma
1 tane kuru soğan,
½ Kg Yoğurt
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Salça
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber ve nane



HAZIRLANIŞI
Soğanı incecik kıyın Tencereye bir kaşık tereyağ koyarak soğanı öldürün
kıymayı ekleyip,hafifçe kavurun Karabiber serpin Üzerine 7-8 bardak sıcak su koyun Tuzunu ve bir kaşık sıvıyağ koyup, kaynayınca makarnaları boşaltın

Karıştırarak makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin Gerekirse sıcak su tekrar ekleyebilirsiniz Suyunu süzmeyin Pilav gibi demlenmesini sağlayın Diğer tarafta, sarmısakları ezerek yoğurtla karıştırın Kalan tereyağı eritip pul biber ve isterseniz bir kaşık salça ile karıştırıp bir sos yapın Servis tabaklarına önce makarna, üzerine sarmısaklı yoğurt ve daha sonra da tereyağlı sosla süsleyerek ikram edin Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz Hafif mayhoş bir tat verir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla