Konu
:
Yoğurtlu Manti Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Manti Makarna
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Manti Makarna
MALZEMELER
6 kişi için
1 paket Boncuk Makarna
300 gr Kıyma
1 tane kuru soğan,
½ Kg Yoğurt
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Salça
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber ve nane
HAZIRLANIŞI
Soğanı incecik kıyın
Tencereye bir kaşık tereyağ koyarak soğanı öldürün
kıymayı ekleyip,hafifçe kavurun
Karabiber serpin
Üzerine 7-8 bardak sıcak su koyun
Tuzunu ve bir kaşık sıvıyağ koyup, kaynayınca makarnaları boşaltın
Karıştırarak makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Gerekirse sıcak su tekrar ekleyebilirsiniz
Suyunu süzmeyin
Pilav gibi demlenmesini sağlayın
Diğer tarafta, sarmısakları ezerek yoğurtla karıştırın
Kalan tereyağı eritip pul biber ve isterseniz bir kaşık salça ile karıştırıp bir sos yapın
Servis tabaklarına önce makarna, üzerine sarmısaklı yoğurt ve daha sonra da tereyağlı sosla süsleyerek ikram edin
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz
Hafif mayhoş bir tat verir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul